11/10/2016

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας 11.10.2016

κύριε Δήμαρχε,

 

Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της ομάδας “Ολοι μαζί για την Κέρκυρα”.  Να επισημάνω όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία της δράση μας αυτή οφείλεται κυρίως στην αυθόρμητη συμμετοχή τόσο πολλών εθελοντών που ήρθαν κοντά μας για πρώτη φορά.

Σε κάθε δράση μας εμφανίζονται άνθρωποι αποφασισμένοι να προσφέρουν χωρίς υστεροβουλία. Ανθρωποι που δεν είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενες δράσεις.

Για μας αυτό είναι το σημαντικό. Δε μας ενδιαφέρει για ποιό λόγο δεν έγινε νωρίτερα ένα έργο και ποιος φταίει που δεν έγινε. Μας νοιαζει το σήμερα και το αύριο. Η κουλτούρα συμμετοχής και η απόφαση να γίνει κάποιος ενεργός πολίτης.

Μπορεί πολλοί  απο όσους δούλεψαν για να βελτιωθεί όσο γίνεται το δημοτικό μας θέατρο να μην έρθουν να παρακολουθήσουν παράσταση. Μπορεί ακόμα και να μην είναι θεατρόφιλοι ή να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις. Νοιώθουν όμως ικανοποίηση να ξέρουν ότι άλλοι συμπολίτες μας θα πάνε. Οτι οι νέοι και τα παιδιά αυτής της πόλης θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα έργο, μια συναυλία, μια βραδιά πολιτισμού.

Όλα  ξεκίνησαν 09 του Σεπτέμβρη, όταν πηραμε την απόφαση να βάλουμε πλάτη για να βελτιώσουμε την λειτουργικότητα του δημοτικού μας θεάτρου, το οποίο για είκοσι περίπου χρόνια  είχε παραμεληθεί.

Χρειάστηκαν 18 ημέρες για την μελέτη και την οργάνωση. Οι τεχνικές υπηρ.του Δήμου ανέλαβαν τις οικοδομικές εργασίες , τα βαψίματα , την προμήθεια όλων των υλικών και με την άριστη συνεργασία 40 εθελοντών και 13 φορέων, υπηρεσιών και εταιρειών, καταφέραμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε 14 ημέρες!!!

Οι εθελοντές του ¨ολοι μαζί για την Κέρκυρα και οι συνεργάτες τους έβαλαν την αγάπη τους για τον τόπο τους και την μετέτρεψαν σε διασκέδαση, την μετέτρεψαν σε εργασία  !!!!

Οι 4 τουαλέτες του θεάτρου μας έγιναν 14

Η όψη και η είσοδος άλλαξε !!!

Σημαντικώτατη προσφορά!!!!! Αλλά πιστεύουμε ότι σε αυτήν δράση συνέβη κάτι πολύ ποιο σημαντικό !!! Νομίζουμε ότι για πρώτη φορά  40 νέοι κυρίως άνθρωποι, με μικρά παιδιά, ελεύθεροι επαγγελματίες , (18 υδραυλικοί και 12 ηλεκτρολόγοι) παραμέρησαν την ανταγωνιστηκότητα της ελεύθερης αγοράς , ένωσαν τις δυνάμεις τους και μη αποδεχόμενοι αυτό που για όλους εμάς για 20 και πλέον χρόνια είναι αποδεκτό, τόλμησαν και είπαν δεν αξίζει ουτε για τον τόπο μας, ουτε για μας ,ουτε για τα παιδιά μας αυτή η κατάσταση και θα την αλλάξουμε !!!!Χωρίς αντιπαλότητες και εγωϊσμούς , δούλεψαν ο ένας δίπλα στον άλλο, έγινε βοηθός ο ένας του άλλου !!!! και τα κατάφεραν !!!!

Γινε Μελος

Προαπαιτούμενα πεδία*